Μαθε το - πρεπει να εξολοθρευτεις...

2013-07-19 00:21

 

Του Ζαφείρη Σπ. Χρήστου

 

 

"Ο  λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως  αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ  να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή  στρατηγικής σημασίας για μας"

 

Τα λόγια αυτά αποτελούν την απάντηση σε όλα! Υπάρχει ακόμα η απορία γιατί βάλλεσαι από παντού; Νομίζω ότι την απάντηση τη δίνουν τα λόγια που εκστόμισε ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 1974 σε τελετή απονομής βραβείου στον ίδιο. Οι Γκρεκοί = Έλληνες πρέπει να τιθασευτούν. 

Τι να εννοούσε άραγε; Η απάντηση είναι μία. Εννοούσε τα εξής: Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χτυπηθούν κατευθείαν στην καρδιά, χωρίς αναστολές! Η καρδιά, λοιπόν, του Έλληνα είναι οι ρίζες του, η ιστορία του, ο πολιτισμός του, η γλώσσα του και κυρίως η χριστιανική Ορθόδοξη πίστη του. Θα εξολοθρευθεί –πραγματικά- και θα χειραγωγηθεί όταν καταστεί ανίκανος να έρθει σε επαφή με τα αρχαία κείμενα και την αρχαία γραμματεία του, όταν δε θα έχει αυτή τη γλώσσα με τα πολλά «ο», «ι», «ε», όταν θα του είναι δύσκολο να θυμηθεί ονόματα όπως Πλάτων, Αριστοτέλης, Περικλής, Σωκράτης, Μέγας Αλέξανδρος, Κολοκοτρώνης, Μέγας Κωνσταντίνος, Παύλος Μελάς, αλλά και πιο σύγχρονα όπως Κωνσταντίνος Ηλιάκης.

Για να χειραγωγηθούν αυτοί οι αναρχικοί πρέπει να πάρουμε γόμα και να σβήσουμε από τις γραμμές τις ιστορίας τα «κακώς κείμενα», όπως τη μάχη των Θερμοπυλών, την εκστρατεία του Αλεξάνδρου, τους αγώνες ανεξαρτησίας και διεκδίκησης δικαιωμάτων, να σβηστούν οι αναφορές για βαρβαρότητα εναντίον του Ποντιακού ελληνισμού και γενικότερα ο όρος «Μικρασιατική καταστροφή». 

«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σα να σβήνεις ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον» είχε δηλώσει ο ποιητής. Μα ακριβώς αυτός είναι ο στόχος! Να τους σβήσουμε -των αναρχικών- κομμάτια πολιτισμού τους, ώστε να μην έχουν πυξίδα για το μέλλον, ώστε εμείς να μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον τους σύμφωνα με τα δικά μας συμφέροντα.

Για να σβήσει αυτός ο (παλιο)πολιτισμός, όμως, πρέπει να τους κάνουμε να μην έχουν δική τους γλώσσα. Το κακό βέβαια είναι ότι η παράξενη γλώσσα τους είναι σαν ζωντανός οργανισμός, μια ιστορική γλώσσα, που η ιστορικότητά της φαίνεται ακριβώς από αυτά τα πολλά «ο», «ι», «ε». Πρέπει να τους την απλοποιήσουμε για να νεκρώσει σιγά- σιγά και εν τέλει να εξαφανιστεί. Άμα επιτευχθεί αυτό έχουμε πετύχει σχεδόν τα πάντα.

Έχουμε να καταβάλουμε πολλή δουλειά και για την καταστροφή της θρησκεία τους. Ξέρω τι σας λέω πρέπει πάση θυσία να τους κάνουμε άπιστους. Δε μας βολεύει η πίστη τους στην Ορθοδοξία. Αρκεί, για να πειστούμε για αυτό, μια ματιά στην ιστορία. Η θρησκεία τους είναι αυτή που τους κρατά δεμένους. Η γλώσσα τους και η σημασία που αποδίδουν στο θεσμό της οικογένειας. Αυτή η Ορθοδοξία μας έχει δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα! Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και ο κατακτητής δεν κατάφερε να την αφανίσει. Απεναντίας, εξαιτίας της ορθόδοξης πίστη τους πέτυχαν να έχουν ειδική μεταχείριση από τους Σουλτάνους με το καθεστώς των Βακουφιών και να γλυτώσουν τεράστια κομμάτια γης. Η Εκκλησία ήταν αυτή που τους βοήθησε σε δύσκολες στιγμές με παραχωρήσεις κειμηλίων. Οι παπάδες και όποιος ήξερε μερικά γράμματα δίδασκε τους νεότερους και κρατούνταν άσβεστη η φλόγα της ελευθερίας.

Μήπως όλα αυτά, που σκέφτηκε ο Κίσινγκερ με τα λεγόμενά του, τα βλέπεις να έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες; Μα φυσικά! Αρκεί να σκεφτούμε:

Την ύπαρξη πάμπολλων προτάσεων για απλούστευση της γλώσσας όχι μόνο από ανεπίσημους φορείς, αλλά και από το ίδιο το υπουργείο.

Την ύπαρξη τόσο σχολικών αλλά και άλλων εγχειριδίων που παρουσιάζουν ιστορικά γεγονότα περασμένα από λίφτινγκ, για να μην πω από το μπλέντερ.

Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για αφανισμό των πολιτισμικών στοιχείων. Κορυφαίο παράδειγμα η πλειάδα αρχαιολογικών- πολιτισμικών κειμηλίων σε όλα σχεδόν τα μουσεία του κόσμου και η άρνηση επιστροφής (γλυπτά του Παρθενώνα).

Προσπάθεια αλλοίωσης την πίστεως των Ελλήνων- «αναρχικών» με τη μαζική είσοδο τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών σε καθημερινή βάση. Στόχος είναι η ύπαρξη 2.000.000 Μουσουλμάνων στην Ελλάδα μέχρι το 2020.

Σε όλους αυτούς, λοιπόν, προς απάντηση των παραπάνω, αφιερώνω μερικούς στίχους:                    Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι

 οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά

 αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε

 αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

                   Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι

                   να είσαι συ και να μην είμαι εγώ

                   που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις

                   με τη δική μου γη και το νερό.

                   Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι

                   να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό

                   αρνιέμαι να χω σκέψη που σωπαίνει

                   να περιμένει μάταια τον καιρό.