Σας καλωσοριζουμε....

2013-07-18 23:39

 

Γράφει ο Νίκος Τρυφιάτης 

 
 
Σας καλωσορίζουμε στην νέα διαδικτυακή πύλη www.aetosnea.gr που θα αποτελεί πλέον την ηλεκτρονική  μορφή έκδοση της μέχρι πρότινος έντυπης εφημερίδας μας. Η απόφαση να κινηθούμε μακρυά από την παραδοσιακή μορφή της ενημέρωσης που όλοι είχαμε συνηθίσει αποτελεί μια  νέα πρόκληση αλλά και λύση ανάγκης καθώς ο συλλογός μας αδυνατεί  να ανταποκριθεί στα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για την εν λόγω έντυπη έκδοση. Παρόλο αυτά, επειδή στάσης ζωής για μας είναι να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο η νέα ηλεκτρονική εφημερίδα, έρχεται να εναρμονιστεί  με τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης καθώς και τα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία σχεδόν όλοι συμμετέχουμε δίνοντας προσωπικές απόψεις, συμβάλλοντας  στη δημιουργία ενός διαλόγου, που αποτελεί το κύριο συστατικό του πολιτισμού. 
 
      Ο δικός μας πολιτιστικός σύλλογος που φέρει μια μακρά  ενεργή δράση - μετράει 32 συναπτά έτη παρουσίας - στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα του τόπου καταγωγής μας, δυστυχώς  είχε αρχίσει να παρουσιάζει μια πτωτική εικόνα σχεδόν στα όρια της διάλυσης. Ενδεχομένως πάλι, η εικόνα αυτή να αποτελεί μια ωμή απεικόνισης της κατάστασης που όλοι βιώνουμε στην Ελλάδα  της κρίσης και της οικονομικής δυσπραγίας. Για αυτό ακριβώς το λόγο ευελπιστούμε ο πολιτιστικός σύλλογος να γίνει μια νησίδα δημιουργικής διεξόδου. Ένας τόπο συνάντησης  για όλους με πυξίδα πάντα τον πολιτισμό και με παρακαταθήκη την ηθική, τα ήθη και τις παραδόσεις με τα οποία  έχουμε μεγαλώσει. Στην  νέα πορεία του συλλόγου,  που για πρώτη φορά ξεκινάμε παρέα με την ιδιότητα του πρόεδρου, δεσμεύομαι προσωπικά ότι κύριο μέλημα μου θα αποτελέσει η ανιδιοτελής  προάσπιση του πολιτισμού με σειρά εκδηλώσεων και θεαμάτων, καθώς και κατόπιν συζήτησης μαζί σας και η αρωγή και αλληλεγγύη σε συγχωριανούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα προερχόμενα από την κρίση. Όσο αφορά στην γραφειοκρατική διαχείριση του συλλόγου, με σαφήνεια δηλώνουμε ότι θα υπάρξει πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά καθώς επίσης και απομόνωση  κάθε μικροπολιτικής σκοπιμότητας που μέχρι τώρα περίτρανα απεδείχθη ότι μόνο επιζήμια μπορεί να αποβεί. 
Τέλος, ευχαριστώ όλους όσοι αποφασίσατε να συμπορευθούμε παρέα για την επανασύσταση του πολιτιστικού μας συλλόγου και εύχομαι  πραγματικά ο σύλλογος αυτός να αποτελέσει την αφορμή για μια δημιουργική  συνύπαρξη αμερόληπτη μακρυά από μικρο εγωισμούς γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αντέξουμε  στις  δυσκολίες που μας έχουν υποχρεώσει  να ζούμε. 
 
 
 
 
Με σεβασμό και αλληλεγγύη 
 
Ο  Πρόεδρος του συλλόγου