ο Παναιτωλικός επικράτησε του Πας Γιάννινα με 3-1

2013-08-08 21:55

 

Πολύ καλός ο Παναιτωλικός επικράτησε του Πας Γιάννινα με 3-1

Τα αποκαλυπτήρια μπροστά στο κοινό του έκανε απόψε ο Παναιτωλικός και τα «καναρίνια» φρόντισαν να βγάλουν το καλό τους πρόσωπο στο τερέν επικρατώντας του Πας Γιάννινα με 3-1 ενθουσιάζοντας τους περίπου 2.500 φίλους τους που αψήφησαν τη ζέστη και βρέθηκαν στο γήπεδο.

Απέναντι σε μια ομάδα σαφώς πιο έτοιμη (μιας και έχει ξεκινήσει νωρίτερα από τον Παναιτωλικό την προετοιμασία της) και που την περσινή σεζόν τερμάτισε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, ο Παναιτωλικός  είχε τα ηνία του αγώνα από την αρχή έως το τέλος και εκτός από τα τρία γκολ δημιούργησε και άλλες φάσεις για να πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα.

Με το καλημέρα ο Πασάς έχασε το… άχαστο (2’) ενώ του είχε σερβίρει έτοιμο γκολ ο Καλογέρης, κάτι ανάλογο όμως δε συνέβη λίγο αργότερα (12’) όταν ο Μπόγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε σέντρα ακριβείας του Γκάλο και με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Τη σφραγίδα του Ανρί Καμαρά είχε το δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού τέσσερα λεπτά αργότερα (16’) όταν ο σενεγαλέζος αφού πρώτα κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και κέρδισε τη μονομαχία με τον Ίλιτς, στη συνέχεια αφού «χόρεψε» το Μιχαήλ σέρβιρε έτοιμο γκολ στο Μπελόν που έκανε το 2-0.

Κυριαρχίας και καλών στιγμών συνέχεια για τον Παναιτωλικό με τους παίκτες του να βγάζουν όμορφους συνδυασμούς και τον Πας να απειλεί ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά το πρώτο ημίωρο με σουτ του Τσουκαλά που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος όλα τα λεφτά ήταν το πρώτο τέταρτο καθώς σε εκείνο το διάστημα σημειώθηκαν τα υπόλοιπα δύο γκολ του παιχνιδιού ενώ μετά το 60΄οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών έριξαν το ρυθμό του αγώνα.

Αφού οι δυο ομάδες έχασαν στις αρχές της επανάληψης από μια ευκαιρία εκατέρωθεν (Ίλιτς, Μπόγιοβιτς), ο Καμαρά στο 53’ με δεύτερη προσωπική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από το Σκόνδρα και ευστόχησε από την άσπρη βούλα γράφοντας το 3-0.

Δυο λεπτά αργότερα (55’) ο Πας μείωσε σε 3-1 με κεφαλιά του Τσάβες που εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Λίλα και αδράνεια της άμυνας των αγρινιωτών.

Το θερμό χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα και η ικανοποίηση όλων όσων ήταν στο γήπεδο ήταν ολοφάνερη με το Μ. Χάβο πάντως να κρατάει χαμηλά τους τόνους τονίζοντας σε οφ δη ρέκορντ κουβέντα ότι η ομάδα του χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που ο ίδιος επιθυμεί.

Πολύ καλά στοιχεία από το Γκάλο, σωστές μεταβιβάσεις και εξαιρετικές επιθετικές ικανότητες, πιστώνεται και την ασίστ στο πρώτο γκολ.

Εξαιρετική δουλειά από τον Καλογέρη στο χώρο του κέντρου με πολλά τρεξίματα και μυαλωμένο παιχνίδι, ενώ κυρίαρχος στην άμυνα ο αρχηγός Κούσας.

Με πολλά τρεξίματα, διάθεση και ενέργεια ο Μπελόν, χρίστηκε και σκόρερ ενώ ο έτερος σκόρερ Μπόγιοβιτς έδειξε ότι και φέτος θα είναι το βαρύ πυροβολικό του Παναιτωλικού.

Όσο για τον Καμαρά, χωρίς να κάνει το εντυπωσιακό παιχνίδι, με τα δυο γκολ (ένα σχεδόν… δικό του και ένα ακόμη εκατό τοις εκατό δικό του), απέδειξε για άλλη μια φορά ότι όταν γνωρίζεις καλά τα μυστικά της μπάλας και έχεις τη διάθεση, η ηλικία δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο… Και ο Ανρί Καμαρά βάλθηκε από νωρίς και φέτος να αποδείξει ότι η και τρίτη χρονιά  παρουσίας του στο Αγρίνιο θα είναι και πάλι άκρως καθοριστική για τα «καναρίνια».

Χωρίς να υστερήσουν και οι υπόλοιποι, με τον Παναιτωλικό να δείχνει μια καλοκουρδισμένη μηχανή στα πρώτα εξήντα λεπτά γεννώντας προσδοκίες στον κόσμο του για κάτι καλό τη φετινή σεζόν και διώχνοντας τα όποια σύννεφα και προβληματισμούς είχαν μαζευτεί μετά τη μέτρια εμφάνιση και ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο προηγούμενο φιλικό.

Διαιτήτευσε χωρίς προβλήματα το «τρίο» των Στυλιαρά, Πολυχρόνη, Ζυγούρη ενώ κίτρινες κάρτες είδαν οι Μπέριος και Παπουτσογιαννόπουλος.

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός:

Τακίδης (89’ Τηλεμάχου), Γκάλο (80΄Μύγας), Γκόλιας (75’ Δάρλας), Κούσας (83’ Σμίλτος), Καλί (46’ Μελισσάς), Καλογέρης (68’ Τζούνιορ), Μουμίν (46’ Γοδόι), Καμαρά (60΄Πόι, 80’ Κουτσοσπύρος), Πασάς (75’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπελόν (68’ Σφακιανάκης), Μπόγιοβιτς (68’ Ιωάννου).

Πας Γιάννινα:

Βελλίδης, Ντάσιος (46’ Σκόνδρας, 90’ Μουσκάι), Μιχαήλ, Τζημόπουλος (46’ Κεϊτά), Μπέριος (83’ Ρουμπουλάκου), Λίλα, Κοροβέσης (59’ Κρητικός), Τσουκαλάς (59’ Αυγενικού), Βίλα, Τσάβες (68’ Βισέντο), Ίλιτς (80’ Γιάκος).